divendres, 22 de gener del 2010

Estadístiques 2009.

Estadístiques de pàgines més visitades i per temps de estada. No vaig a parlar de quantes visites ha tingut el bloc perquè ni tenia els comptadors ben configurats, ni em fie molt d'ells.

Anem a l'assumpte, les 5 pàgines que han rebut més visites este any passat (a part de la pàgina principal) han sigut:

I en les que els visitants han estat més temps, voluntàriament o involuntàriament (per oblidar-se de tancar la finestra o ves-te'n tu a saber perquè):

13 comentaris:

Unknown ha dit...

Un offtopic en tota regla, però ja que el teu blog és de jardineria i eres entés en aquests temes t'ho pregunte.

A casa teniem una planta decorativa a casa que ma uela anomena "mistel·let", xicoteta amb moltes fulletes verdes xicotetes i que floria une vegada a l'any, amb flors de color blau i forma d'estrela (lamente no poder ser més concret). El cas és que es va secar i m'agradaria aconseguir-ne una altra. Sembla que és una planta de les de tota la vida, però no sé quin és el nom científic ni si el nom que t'he dit abans és com la coneixiem a casa o el que s'usava. No sé si sabràs de què et parle, el nom científic i on podria trobar-la.

Gràcies de bestreta i enhorabona pel blog

Carla ha dit...

Ai! que hui és Sant Vicent.
FELICIDADES!!
Ací et regale uns versets...,espere que t'agraden.
"Sóc jardiner, i el jardí
tinc a vora de la mar:
tinc milers de roses blanques
i l'amor al meu costat.
L'amor i les meues roses
valen més que terra i mar!"
Besets.

Vicent L. ha dit...

@Benissero: Ai, ja em costa a mi a voltes, tenint la planta davant, identificar-la, no vullc dir-te res per referències. Seria també interessant saber si era de temporada o si vivia tot l'any, si s'enfilava, etc...
Però bé, a vore si puc ajudar-te. He estat mirant els meus llibres i el que s'assembla més a una estrela és açò, i a més n'he vista alguna a Benissa.
Si no he encertat, que serà el més probable, pots provar en Infojardin. Mira en la secció "fichas de plantas". Si no, en Floridata, està en anglés. Comença per "perennials".
I si així i tot no trobes res, et recomane que et pegues una volteta per la part vella del poble i que vages mirant que hi ha per allí. Si la teua iaia la tenia, segur que algú la té. Pots fer-li una foto o simplement demanar-li-la. A mi m'ha passat.

Gràcies per la confiança que has posat en mi. Ja em tindràs informat de la recerca!

@Carla: Senyoreta Carla, està feta vosté tota una poetissa. Són teus no? No sabia jo d'esta faceta teua.
Queda pendent una convidada.
Moltes gràcies!!!

Unknown ha dit...

Bon Dia Vicent,

Gràcies per tirar-me una maneta i posar els enllaços. A pesar que estan molt bé, no he aconseguit trobar-la, però sí que m'han ajudat una mica. La planta és perenne donat que no s'asseca i viu molts anys. No s'enfila, i de fet és molt baixeta.

Pels teus enllaços he trobat coses interessants, i de fet les flors són quasi exactes a aquesteshttp://fichas.infojardin.com/perennes-anuales/campanula-isophylla-campanilla-campana-italia.htm

http://www.funghiitaliani.it/index.php?showtopic=20622

No obstant, les fulles eren més paregudes a estes:
http://classes.hortla.wsu.edu/hort232/list5/PepObt.html

No sé si se t'ocorre alguna cosa....

Pel que comentes de passejar per la part vella, ja m'ho havien comentat també. Ho tinc pendent de fer un dia d'aquests.

Una abraçada i gràcies per l'ajuda.

Carla ha dit...

De res home!
No són meus els versets, ja m'agradaria a mi...Perteneixen a una balada..."La Balada del Jardiner".
Ah,i prenc nota de la convidà.

Belen ha dit...

Ha segut San Vicent i jo sense enterar-me???? Felicidades arla no?. :-). Quin poema mes bonic t'ha dedicat Carla...A benissero: peruqe no envies una foto? A mi em te intrigada la historia de les "misteletes"...Quin nom mes bonic!

Belen ha dit...

Son aquestes- click- les de la segona foto?

Una "Genciana"? que per cert son per fer licors...es a dir mistela

Que interesant.....

Vicent L. ha dit...

Sí, divendres va ser Sant Vicent Martir. Jo soc més del Sant Vicent Ferrer, però on haja festa ....

Ai Carla que ja et feia publicant llibres i tot. Moltes gràcies de nou.
A vore si ens veiem a la medieval i ho aclarim.

Benissero ja veus que augmenta l'ajuda. A vore si al final entre tots la trobem. Jo faig un altra proposta, esta.

Unknown ha dit...

Belen i Vicent, gracietes per la vostra ajuda. Malhauradament les vostres propostes no van en la direcció correcta.

Jo seguisc pensant que té més a veure amb la Campanula Isophylla. De fet les flors són exactament iguals, però les fulles semblen ser més grans i menys grosses que les de la planta de la meua iaia. No sé si pot ser perquè és d'una altra varietat dins d'aquesta planta (p.ex. http://www.campanula.nl/) o pel fet de ser la de la meua iaia una planta que estava a casa almenys des dels anys 80 i per tant era vella.

Belén, ja m'agradaria posar-te una foto, però no puc ja que la planta va traspassar un caloròs agost de fa un parell d'anys perquè no em vaig enrecordar de regar-la. Com ja veus lo meu té delit!

A aquesta pàgina sembla tindre la planta unes fulles més paregudes http://www.jardineria.pro/foro/viewtopic.php?f=3&t=1005 però la veritat és que no s'acaba de veure amb detall. No obstant això, també diu que el problema més gran d'aquestes plantes és que l'arrel tendeix a podrir-se, el que també li passava a la planta de la meua iaia.

Una altra pista és també el nom que li donavem a casa de "mistel·let", i la veritat és que si mireu l'enllaç que vos vaig posar l'altre dia, sí que pareix que la campanula tinga un misto dins la flor, potser per això el nom...posats a imaginar.

De totes formes seguiré mirant per les campanules, a veure si hi haguera una varietat que s'assemble més, i quan millore el temps també aniré pel barrio a veure si tinc sort.

Per últim, també volia demanar-vos opinió si finalment és aquesta la planta on es pot trobar. Sabeu si els hivernacles de Benissa poden portar-te qualsevol planta que es demane? Coneixeu alguna pàgina web que estiga bé per comprar plantes?

Gràcies una altra vegada.
Salut

Vicent L. ha dit...

De res home, es fa el que es pot.

No sé si els centres de jardineria podran dur-te-la o no, això hauràs de preguntar-ho. Ara que pense, si saps més o menys quan floria, pots també pergar-te una volta per ells. Pot ser la trobes.
Sobre la compra per internet no puc dir-te molt. Mai he comprat plantes "vives". Sé que hi han varies empreses, però trobe que totes treballes des de l'estranger. I això, a part del cost monetari de l'enviament, per a una planta és delicat.
Jo com que normalment compre bulboses, i estes estan en repós, no tinc el problema de si es mor pel camí. Es moren a casa :-(
Una altra cosa són les llavors. Si l'identifiques i veus que es reproduix bé per llavors, pots provar a Ebay. És una bona font, allí trobes quasi de tot.

Sort! Ja ens tindràs informats.

Belen ha dit...

Exactament, lo mes facil es comprar la llavor...ara com diu Veicent has de saber el nom de la planta. Jo si he comprat plantes per internet i no crec que ho torne a fer, perque em va arribar e molt males condicions.

Unknown ha dit...

Moltes gràcies una altra vegada. M'han dit que han vist la mateixa planta a una casa del barrio, així que anem a veure si la propietària ens pot donar un esqueix. ja vos contaré com avança la cosa.

Per altra banda, teniu raó en què comprar plantes vives per Internet pot ser delicat pel tema de l'enviament. Així que si al final hi han problemes, que no crec, ens acostarem a primavera, que és quan floreix la planta, pels hivernacles.

Una abraçada

Vicent L. ha dit...

Benissero anònim, de nou també, tota la sort del món.

Per als que no són de Benissa, una nota. El barrio (de San Nicolás [de Bari]) és una part del nostre poble caracteritzat per les seues cases amb "porxada". Allí les dones tenen el gust de posar moltes plantes en maceta. Per això és tan fàcil de trobar aquelles plantes perdudes, d'abans.