dissabte, 27 de juny del 2009

Hydrangea. Horténsia

És una llàstima, però m'he esperat massa a fer la foto i al final algunes flors ja han començat a perdre el color. No sé si pel calor, per la insolació o per les dos.

2009_06230005.JPG

Esteu veient el balcó de ma casa a Benissa, el que dona al carrer Sant Sebastià. Sempre ha estat així amb les horténsies. Dóna gust quan la gent passa i diu "mira quines horténsies més boniques". La de la dreta és més vella i, clar, fa més flors. La de l'esquerra és d'un esqueix de la primera i és el primer any que fa flor. És el tipus/híbrid típic d'abans, d'uns 30-40 anys. Ara hi ha moltes varietats disponibles, però la de "tota la vida" per ací és esta rosa clar.

L'horténsia és una planta de sòls àcids. Així que si teniu que posar-li un fem que siga àcid, "de brezo" diuen per ahí. A més un suplement de ferro no li ve mal, si no començaran a engroguir-se les fulles. Ací a casa sempre si em posat un poc de sulfat de ferro, que mobilitza este element, i últimament un poc de quelat de ferro. I és que encara que li posem eixe fem àcid, ací a la Marina l'aigua és tan calcària (bàsica), que la planta necessita sempre una ajuda. Ah, no patiu mai per el reg, tota l'aigua que li doneu serà benvinguda.

Powered by Zoundry Raven

4 comentaris:

Belen ha dit...

Precios el balco amb la hortensia!!! Per cert quines flors mes grans. El color també m'agrada, em sembla molt elegant...quina sort.Joara vull intentar reproduir una hortensia per esqueixos...a veure que passa.

Vicent L. ha dit...

Ara que ja estas posada amb això dels esqueixos no deus tenir cap problema. Els que vaig fer este hivern d'estes horténsies pareix que volen agarrar tots. Ja vorem si passen l'estiu.
Unes preguntes tècniques, tu que estàs mes posada en açò dels comentaris. Per contestar es necessari cada vegada entrar en la pàgina i anar a comentaris. No pot fer-se des del correu? Com li posares un enllaç en la contestació l'altre dia a Xavi?

Belen ha dit...

A veure...la primera prefunta no ser dir-te. Aixo del correu no se com va. Jo enre sempre per la pagina que toca. La segona pregunta si te puc contestar. A me em va ensenyar Noema del Blog intercultura i cocina (Bloog de cuina molt bo) i es fa aixi:

Para poner un enlace incrustado en los comentarios de un blog utilizamos el siguiente código:

TEXTO QUE QUERAMOS QUE APAREZCA

Por ejemplo, si queremos poner un comentario con este texto:

"Te recomiendo que visites el blog Intercultura y Cocina".

Entonces, en el comentario lo tenemos que escribir así:

"Te recomiendo que visites el blog Intercultura y Cocina".

Vicent L. ha dit...

Ara sí!
Tots els anys quan es poden les horténsies aprofite algunes rametes per fer esqueixos. Ací tens la pàgina.