dilluns, 30 de novembre del 2009

Visita alada

Ahir estava plantant-me unes cebes d'eixes menudes (Stuttgarter riesen segons l'etiqueta) per a l'ensalada o salmorra, segons gustos, i vaig tenir visita.

Sí, un Pit-roig (Erithacus rubecula) va vindre a veure que trobava entre la herba que havia llevat i a la terra remoguda. La tela metàl·lica és pels gats de la veïna, als molt bitxos els agrada anar a furgar a tot allò que plantem.

2009_11300002.jpg

Em mirava amb respecte des de la distància. Però, no va fugir, continuà a la seua furgant per ahí.

2009_11300001.jpg

Segons estic mirant, a un llibre de la natura de la Comunitat Valenciana que va editar el Levante ja fa temps, normalment viu en zones boscoses de l'interior. Però a l'hivern podem trobar-lo fins a la costa, com en este cas. És insectívor, encara que també pot alimentar-se de baies. Ara que veig, diu que a l'hivern s'emparella i li agrada molt marcar el territori deixant-se veure. Que no estaria vigilant-me ell a mi?

6 comentaris:

Carla ha dit...

Molt boniquet el Pit-roig, però de roig no té res no? O és q en la foto no s'aprecia molt bé...
I la veritat és que un s'alegra quan venen a visitar-lo... A mi per exemple quan estava a l'hospital va vindre a visitar-me una palometa allí a la finestra però és veu que tenen una vista boníssima perque en quan t'arrimes un poquetet ja ha pegat a fugir!

Belen ha dit...

Vicent el "Rotkelch es un dels meus pardalets preferits. Mira, per aci propet tambe en viu un !!!

Vicent L. ha dit...

A vore Carla, es que la càmera quan li dones molt al zoom, no fa les fotos amb molt de detall. Però SÍ, té el pit roig. O seguint el que diu el llibre que em deixares, i si pensara com una dona, és un roig ataronjat vermelló ;-)
Veig Belen que tenim veïns comuns. Seran familia? Este pont no va parar de anar seguint-me per tot el jardí. El meu no és tímid, més bé és un vigilant.

Carla ha dit...

Ja vec que va fent-te efecte tot això que diu el llibre...

Vicent L. ha dit...

Sí, vaig aprenent. Saps que han tret un nou llibre sobre el sexe i l'amor? El tens ací .
I que hi ha un llibre de la pel·licula aquella de "Que les pasa a los hombres"?

Carla ha dit...

Bueno!! No sabia que estigueres tan ben informat. Tindré que posar-me al dia ara que tinc més temps per a totes eixes coses...
I eixe llibre no sé, però la peli va estar way!