dimarts, 3 de novembre del 2009

Quin popurri!

Segur que vos ha passat moltes voltes que quan voleu que una cosa vaja avant, no va, i altres que quasi sense fer res tot va perfecte. Hui parlaré d'esta segona opció.

A finals de l'any passat, no sé si recordareu, vaig fer uns esqueixos d'hortènsia (Hidrangea sp.). Doncs, com podeu comprovar més de la meitat han agarrat i han superat amb èxit l'estiu (ja veurem que faig amb tanta hortènsia). També es veritat que han patit un poc de clorosi fèrrica, vegeu les fulles un poc grogues. Em vaig despistar un poc amb el quelat de ferro. Mea culpa!

Però com que no havia prou, al podar el germiner/gesmiler (Jasminum grandiflorum) unes rametes van parar allí també. I què ha passat? Que clar, han agarrat. I l'any passat cap, i això que estaven soles en una maceta. A més, també han eixit dos fresseres (Fragaria vesca). Segurament d'alguna llavor d'una fresa pansida que vaig tirar allí. Com ho veieu? Encara queda més. Per acabar-ho d'arreglar l'altre dia em vaig donar compte que també ha eixit una figuera (Ficus carica).

Res, el que vos dic, un popurri.

2009_10140019.JPG

7 comentaris:

Carla ha dit...

Bueno! Si que has fet un popurri ací. I aprofitant que dius que tindras moltes hortènsies, a mi sempre m'han agradat molt eixes flors i no n'hem tingut mai a casa.
Ja podries donar-me algun...

Vicent L. ha dit...

Sense problema, quan siga l'hora ja et prepare una maceta.

Carla ha dit...

Moltes gràcies!!!!!!

Vicent L. ha dit...

De res, dona!

Belen ha dit...

ay quina envetjaaa..............Vicnt!!! Com ho fas aixo???? El gesmiles esuna de lesmeves plantes preferides perque per a mi es l'olr dels estius i que bo anar a dormir amb l'olor del gesmir. Els meus exqueixos de Hortensia estan mes alla que aci :-(...pujare una foto. I aixo que volia dir...si li dones a Carla una Hortensia...em puc demanar la figera???

Vicent L. ha dit...

Clar que sí, quan siga l'hora ja parlarem.
Sí el germiner és un altre top 10. No pot faltar a cap casa. La oloreta a l'estiu, per la nit, junt a la del "galan de noche" (Lonicera) és tota una passada. Si forem anglesos ara estariem parlant d'un "night garden".
I la horténsia, el que parlarem, tindràs que provar l'altre mètode.

Vicent L. ha dit...

Ah,ja estic pensant com enviar-te la figera. Amb Carla no tinc tanta complicació.
Però també et dic que si algun dia fas esqueixos dels teus rosers, el Kir Royal o el Leonardo da Vinci, ja parlarem també.