divendres, 19 d’abril del 2013

Sorpresa - Eucharis amazonica

2013_04150009.jpg

Este cap de setmana passat em vaig endur una bona sorpresa quan vaig aplegar a la caseta. L'Eucharis amazonica, que pareixia voler florir amb unes "floringues" inapreciables s'havia transformat en el que veieu dalt i baix. Ja era hora! La pobra, al cap dels anys suportant el fred hivernal i els caragols que li fan pols les fulles al final s'ha comportat.

2013_04150014.jpg

L'Eucharis amazonica és, com el nom indica, originaria de la selva amazònica del Perú. Segons pareix, la varietat cultivada és un antic clon estèril que en el seu medi s'associa a llocs sagrats.

2013_04150011.jpg

Pel que fa al seu cultiu, no li agrada gens el Sol directe i sí un substrat ric i humit. En la seua terra d'origen florix en primavera i tardor. Però en el nostre clima trobe que hi ha que hi ha que estressar-la un poc deixant-la secar una temporada o fent-la passar un poc de fred perquè ho faça. No ho tinc clar. Ara que ja he comprovat que si vol pot, m'aplicaré per a esta tardor.

4 comentaris:

crinum malacitano ha dit...

Enhorabuena, yo no he conseguido que me florezca, vegeta y nada más. Saludos. Juan.

Vicent L. ha dit...

Yo considero esto más un "milagro" que otra cosa. A ver si me aplico con lo de hacerla pasar sed y florece este otoño.
Saludos.

Maria Dolores ha dit...

La tengo en el comedor de mi casa con bastante luz, y la verdad es que floreció bastante bien en enero del año pasado. Éste, no. Ahora sí, la tengo preciosa. Frondosa y un brillo que asusta. Lo digo por si te sirve...
¡Enhorabuena por esa flor! ¿A que impresiona?

Vicent L. ha dit...

Gracias por el comentario. Intentare buscarle un lugar dentro de casa, a ver si así evito que pierda buena parte de las hojas en invierno.
Desde luego que la flor és una maravilla. Vale la pena esperar más de un año para verla.