diumenge, 11 de setembre del 2011

Ophiopogon jaburan.

L'any passat comentava que també hi han Liriope muscari blancs. Ehem!! Segons pareix açò és cert, però també ho és que el que jo em pensava tenir resulta que pertany a un gènere pròxim: Ophiopogon. Per diferenciar-los haurem d'observar les flors, ja que les fulles són molt semblants en els dos gèneres, les dels primer sempre seran verticals, mentre que les del segon pengen. Estes diferències vene segurament del seu aïllament geogràfic, que els ha fet evolucionar de forma diferent, Liriope es natural de l'Est Asiàtic (Xina, Japó i Vietnam) mentre que Ophiopogon ho és de Corea i Japó. Tot açò fa que alguns autors es referisquen a ells en conjunt com a Liriopogon.

2011_08310014.JPG

El que esteu veient és, després de rebuscar prou, l'O. jaburan. La seua floració és més tardana que la de L. muscari i també més irregular. A la foto les flors no apareixen obertes, però açò es poc significatiu, ja que en mirar cap a baix i ser tan menudes el més important és l'efecte blanc conjunt.

2011_08260020.jpg

Pot ser per tot el que he comentat abans el seu us principal siga com a planta de fulles, mentre que als Estats Units està gastant-se molt com a substitut de la gespa. És molt resistent, però també li agrada de tant en tant que l'abonen bé i canviar d'aires, que sinó va fent-se estantissa. I com a mostra la foto de dalt on es veu com creix de vigorosa una que vaig trasplantar a una gerra trencada que em vaig trobar, hi ha que aprofitar-ho tot.

Ah! La flor de baix es d'un Zephyranthes candida, un parent de les "bruixetes".

2 comentaris:

Landbohaven ha dit...

Smukke billeder.
Tak for kigget.

Vicent L. ha dit...

Thank you.
Yours look also beautiful too.