dimecres, 28 de juliol del 2010

Liriope muscari

Esta planta de fulles (Liriope muscari), este nom podria ser una categoria en si mateixa, no sé per quin motiu ha resistit a la caseta el pas del temps. Ni té una floració espectacular, ni les seues fulles cintades són grans i vistoses. Trobe que el motiu és la seua resistència al fred i, el que és més important, a la sequera. I ara, com per dir ací estic jo, ens sorprén amb les seues floretes blaves, encara que també hi ha varietats blanques.

2010_07280001.JPG

El segon nom, muscari, li ve precisament per la semblança de la seua inflorescència amb la del gènere Muscari. De segur que vos recorda al nostre M. neglectum , que creix pels bancals de (a)metlers o ceps. El L. muscari en canvi és originari de l'Est d'Àsia (Xina, Japó) i pròpia de boscs ombrívols. Per això mateix no heu de posar-la directament al Sol. Si no les fulles poden patir.

2010_07280002.JPG

La multiplicació és molt fàcil, en quant la maceta estiga plena, sols hi ha que dividir-la i ja està. Pot fer-se en qualsevol època de l'any.

3 comentaris:

Belen ha dit...

Molt Xula Vicent...quin repertori de plantes tens! Be7s

de ha dit...

Tu on tens totes eixes plantes. És impossible que pugues tindre-les totes així de brillants

Vicent I

Vicent L. ha dit...

Trobe que en tinc massa i tot. He fet promesa de no dur-ne més a casa o a la caseta. Era questió de decidir entre elles o jo.