dimarts, 8 de febrer del 2011

Preludi de la primavera.

Les últimes nadaletes (Narcissus tazetta) encara ens alegren amb els seus colors. Però elles saben i nosaltres també que el seu temps està a punt d'acabar-se.

2011_02060006.JPG

Senzillament perquè el bon temps va fent les seues primeres aparicions. Encara quedaran dies frescs, però ja no com els de Gener, espere! I per això que, en este preludi de la primavera, trobem als més atrevits i valents, sense por al que puga venir.

2011_02060004.JPG

Este gajol (Iris sp.) feia ja uns anys que no donava senyals de vida, s'havia fet un poc gandul, sort que este any s'ha espavilat. És igual que els que la meua iaia tenia a la caseta de Benimarraig. No han pegat voltes des d'allí a ací.

Per cert, per si hi ha algú que seguix al detall el bloc, pot ser diga, però este no el va traure l'any passat? No, este és més baixet, uns dos pams d'alt, mentre que l'altre en fa tres o més. I si vos fixeu, les flors, que pareixen iguals a primera vista, mirades en detall són prou diferents.

2011_02060003.JPG

I no podia acabar sense recordar un fixe d'estos dies, l'agret (Oxalis pes-caprae). Esta, no sé si ho recordareu es tracta de la varietat "Flore pleno" de flors dobles. Si no fora perquè és una pesta donaria gust plantar-se-lo en maceta.

7 comentaris:

de ha dit...

Les nadaletes, com be dius, es queden quatre dies, i es una llastima. Peró hi ha que agrir que dona molta alegria a l´hivern veure tanta floreta, al jardí. Nosaltres les tenim platades bordejat la separació del bancal amb l´aparcament. El gajol, també en tenim però hem anat perden-to, fins que no hem quedara cap. Bona presentació avui. Del agret diré que fa bonic, un camp tapit.

Vicent L. ha dit...

La nadaleta és la reina a l'hivern: ix, florix i no demana pa. Què més volem? Estic amb tu que els gajols són un poc fotuts.
L'agret és el que dic que si no fora xq és una pesta, faria gràcia i tot. Allà al pont de la carretera de l'Alter a Dénia hi ha un bancal abandonat tot minat d'agret. I fa una vista vore-lo tot groc de de l'altura!

Carla ha dit...

Per al temps q estem en ple febrer si q ho tens animat aÇò!
I l'agret per ací als bancals... estos dies estan a tope però d'eixos dobles no...si vaig esta vesprà a pegar la volteta em fixaré a vore si...

Vicent L. ha dit...

No n'hi han molts, però si busques bé segur que en veus.

CrisB ha dit...

Visitando el blog de un amigo he encontrado su blog. Voy a ser visitante regular, porque tambien soy aficionada a las bulbosas, asi como a los cactus y suculentas:)
Acá tambien despierta la primavera, algunas flores ya lo muestran con sus flores:)
Saludos
Cris

Vicent L. ha dit...

Muchas gracias por tu visita. A mi tambien me gusta mucho tu blog, ya hace tiempo que lo voy siguiendo. Me gusta mucho la variedad que tienes de plantas y la forma de presentarlas.
Disfruta de la primavera y sobre todo del perfume de las freesias, que ahora nos envuelve.
Saludos.

CrisB ha dit...

Gracias Vicent, ahora llegan las flores y las tenemos que disfrutar:) Muchas gracias por visitares mi pequeno espacio:)
Saludos