dimarts, 4 de gener del 2011

Tot pols.

Tot pols de les gelades i això que encara estem a l'inici de l'hivern. L'any passat va ser també especialment "fotut" i este pareix que porta la mateixa marxa. Com que feia varis anys que no gelava fort, pensava que l'hivern passat seria una excepció, però veig que no. Serà cosa de la "Niña"?

Siga de qui siga la culpa, els brots que havia tret l'Euphorbia candelabrum esta primavera s'han gelat completament. Ara sols em queda esperar i veure fins a quina altura s'han cremat les costelles que formen el tronc i tallar per baix d'eixe punt. D'eixa forma a la primavera tornarà a rebrotar. Espere.

2011_01020032.JPG

L'hibisc (Hibiscus rosa-sinensis) també ha tingut la seua part. Sort que després de la poda de primavera, el tindré en plenes condicions a l'estiu.

2011_01020033.JPG

Amb l'Aeonium percarneum no tidré tanta sort. Conforme s'ha quedat caldrà tallar-lo i esperar un o dos anyets per a que torne a la mida original.

2011_01020036.JPG

La begónia s'ho fa ella mateixa. Plantada en terra creix de meravella. I ara que s'ha gelat: perdrà les fulles morades de baix, es quedarà pelada i a la primavera a rebrotar!

2011_01020037.JPG

Però tot no són males notícies, una part de l'agret (Oxalis pes-caprae) que infesta la gespa també s'ha cremat. Ja podria haver-se fet amb tot ell!

2011_01020038.JPG

2 comentaris:

de ha dit...

Note un cert to de carejament. Cal assossegar-se, diuen que la naturalesa es sabia. Deu aver anat a l´Universitat de Oxfort o Cambridge. "La culpa fue del cha-cha-cha" diu la cançó. Mira, per un altre costat, els faràs una bona neteja. Per altre costat, crec que este estiu porta cami de forta sequera. Per tant, "malos tiempos para la lirica". Un abraç, Vicent L., pensa que "siempre nos quedara Paris". o siga que podem fer experiments amb altres plantes. Prou Vicent.

Vicent L. ha dit...

Sí que és sàbia la natura, sempre està provant-nos. Com tu dius, el millor és que farem una bona neteja de coses velles.
El que serà serà...