dimecres, 29 de juliol del 2009

Calathea makogana. Carla pregunta.

Carla (amiga meua i comentarista del bloc) pregunta, millor dit preguntava, en els comentaris del missatge sobre l'Aeonium atropurpureum sobre una planta que tenia a casa que tancava les fulles per la nit. Esta:

2009_07241046.jpg

Ací tens la resposta. La teua planta s'anomena tècnicament Calathea makogana i és membre de la família de les Marantàcies. Té un origen en l'América tropical, esta en particular de Brasil. Esta família té com a característica que les fulles reponen davant dels estímuls lumínics. Així, estes es giren cap a la llum i si els en falta es tanquen. Fins i tot, segons he llegit per ahí, es poden sentir uns cruixits quan estan plegant-se. Per quedar així (la natura és sorprenent):

2009_07241044.jpg

Del seu manteniment no et dic molta cosa, ja que veig que la tens ben preciosa. Que necessiten un reg uniforme i evitar-los la llum directa.

Powered by Zoundry Raven

5 comentaris:

Carla ha dit...

Moltes gràcies per la explicació!!!!!!!!!
Estic super contenta de que hages posat la meua planta en el bloc.
Però vaja nom raro que té, hi ho haguera imaginat.

Vicent L. ha dit...

Sí que és raret. Diuen que la botànica és la ciència que s'ocupa d'insultar les plantes amb noms horribles en llatí i grec.

Belen ha dit...

Quina planta mes bonica Carla.Mira no la coneixia...Ara he de dir que no estic d'acord amb vosaltres: a mi els noms llatins de les plantes m'agraden moltissim...

Vicent L. ha dit...

Bé, tinc que reconeixer que el nom en llatí els dona un "toc" exòtic.

Carla ha dit...

Gràcies Belen!, si que és xula.
Que t'agraden els noms llatins és una cosa, però dificils de recordar...