dissabte, 14 de març del 2015

La merla acomiada el dia.

Tots els dies, mitja hora abans de la posta de Sol els pardals busquen refugi nocturn sorollosament, generalment en el pi que creix un poc més enllà del xalet. No cal rellotge, ni artilugis amb connexió internet per saben a quin hora serà la vinguda de la nit. Sols cal escoltar-los.
L'últim de tots, el que acomiada el dia és la resabuda merla (Turdus merula). Un ocell que es pot trobar tot l'any furgant pel jardí i bancal buscant cuquets o qualsevol fruit que picar. No saben ni poc!!
Vos deixe amb ella. Bona nit!!

2 comentaris:

Bernat Banyuls ha dit...

Vicent, preciós!.
Mira per on he recordat una de les meues mancances que en foten quan les recorde. Pot ser que com mai he acceptat la cacera (el meu pare no em feia passar bones matinades quan, forçosament, el tenia que acompanyar) no he conegut els diferents pardals que conviuen amb nosaltres a la partida de les Cases de Torrat. Conec, lògicament, els noms, però en resulta impossible distingir-los en la natura. Així que vaig a fer-me un bon propòsit d'esmena i buscar una bona web on puga ensenyar-me el mínim precís per no passar la vergonya que estic passant en aquest moment. Si sap alguna bona web on puga consultar i "escoltar" ja estàs tardant.

Bon dia, amic.

Vicent L. ha dit...

Sempre és hora per posar-se al dia. No et penses que jo sols em sé els quatre que passen per ací casa.
La SEO-Birdlife té una bona página i també una aplicació per al mòbil (amb conexió).
Hi ha també una guia en audio de los "pajaros cantones de España".
I les guies de camp, clar.