Les llavors de l'Amaryllis belladonna no germinen com les que normalment coneixem. Estes són carnoses i de vida limitada. Per això, només caure a terra inicien la seua germinació. Esta és una característica típica de les Amaril·lidàcies d'origen sud-africà. Algunes fins i tot inicien la germinació abans de caure a terra.
Esta d'ací ja ha iniciat el procés. L'any passat en vaig posar algunes en maceta i este he preferit deixar-les a terra a veure que passa amb unes condicions més dures. Com podeu veure, primer emitix una arrel que va buscant soterrar-se. I després, ací ve el punt interessant, es formarà un bulb que donarà lloc a les fulles. Però no a la llavor, sinó a l'arrel que està soterrada. Coses de la natura.
I com que trobe que este serà l'últim missatge d'este any:
BON NADAL
I
FELIÇ ANY NOU 2010!
8 comentaris:
a tu tambe Vicent Bon nadal!! Ens veien a la primavera:-)
Bon Nadal! Caram, a la primavera? Trobe que serà abans, que l'any que vé es la setmana que vé. ;-)
Tens rao :)
Com van les festes? Has menjat molts bunyols estos dies?
Com que no ens vorem fins l'any que vé desitjar-te FeliÇ Any Nou!!!!!!!!!!!
Anem anant, de dinà en dinà. Bunyols no, però pastissets de moniato ... no se quants.
Fins diumenge, trobe.
Feliç Any Nou!!!
Quina enveja em fas. Jo dolÇets pocs estos Nadals perquè encara estic fent un poquet de dieta...però ja arribará.
Fins diumenge, bona setmana!!
Feliç any nou Vicent i a tots els amics del Blog de Jardi de la meva part! Que ho passeu be avui per la nit i no begeu molt eh?
Ara que dius pastissets de boniato....L!any que ve vull probar de fer flaons de Morella, que son una alternativa bonissima per als que no ens agrada el boniato :-)
Moltes gràcies Belen, Feliç Any Nou a tu també.
No em digues que no t'agrada en moniato :-( Sí, ja he vist que Francesc t'ha enviat una recepta. Jo els vaig provar fa uns anys que vaig anar a Morella i ... estan bé. Però la dolçor del moniato els falta.
Ara que per als que per desgracia els agrada tot, com jo, no en desprecie cap. ;-)
Publica un comentari a l'entrada