divendres, 21 d’agost del 2009

Amaryllis belladonna

L'Amaryllis belladonna és natural de la zona del Cap de Sud-Àfrica. Si aneu seguint el bloc ja haureu notat que moltes plantes del jardí provenen d'allí. És una zona que "florísticament" dóna molt de joc al jardí. Per això esta planta esta escampada per totes les zones de clima mediterrani.

Esta bulbosa té el seu període vegetatiu a l'hivern i el de repòs a l'estiu. La floració serà en este últim, a finals d'agost. Les flors són, poseu vosaltres mateixos el qualificatiu, així:

2009_08160002.JPG

Del seu cultiu vos diré dos coses. Seran els errors que jo vaig cometre quan una amiga de la família ens les va donar i que fins fa poc no he aclarit. Clar, ella les tenia en una caseta de camp on no anava mai i ni sabia allò com havia que plantar-ho. El primer és que els agrada el Sol. Els agrada "torrar-se" a l'estiu. Això vol dir que no hi ha plantar-les on estiguen molt a l'ombra a l'estiu. El segon, que no cal regar-les a l'estiu. Elles estan adaptades al nostre clima i amb el que plou ja tenen prou. Ara que també tinc que dir-vos que tot això no vos garantix que florisquen. Tenen un comportament erràtic, capritxos. Tots els anys són una sorpresa. Este any, per exemple, només han fet flor dos.

2009_08160001.JPG

Powered by Zoundry Raven

4 comentaris:

Carla ha dit...

Son molt boniques i pareix que també molt fortes perquè amb poca aigua i torrant-se tot el dia al sol...pobretes!

Vicent L. ha dit...

Sí, pobretes. Però si els agrada que anem a fer ...

Belen ha dit...

Pero que tu quant tipus de amarillis tens? Tens el jardi ple. I escolta...ja podrieu ficar la receta dels bunyols....

Vicent L. ha dit...

En tinc uns quants com pots vore. I no patisques que la recepta està venint.