dimarts, 19 de maig del 2009

De viatge a Còrdova 1

Fa una setmana vaig estar uns dies de visita a Còrdova. És una ciutat patrimoni de la humanitat i, com tots sabeu, té molts monuments (la Catedral-Mesquita, "la juderia", ...). Però com que el blog és de jardineria, d'açò parlaré. Perquè allí de jardins, patis i reixes n'hi ha un fum. Hui vos pose unes fotos dels jardins de "El Alcazar de los Reyes Cristianos" i del Palau del Marqués de Viana. Un altre dia, les fotos d'alguns patis i reixes.
L'Alcazar tenia els jardins amb uns colors fabulosos i el soroll de l'aigua acabava de completar-ho.


El Palau del Marqués de Viana té 13 patis. No sé per a que voldria tant de pati. Coses dels rics d'abans. Els d'ara fan altres excentricitats. No vaig a posar-los tots ara, no vos espanteu, sols una mostra. El pati d'entrada, "Patio de Recibo".



El "Patio de la Capilla". Es diu que abans hi havia una capella allí. Este és un pati en verd, segons els entesos del tema. És més auster, però també bonic.


La font del "Patio de la Cancela". A que queden les "xules" les flors dins l'aigua de la font.


El "Patio de la Madama". Jo havia sentit això de "mira quina Madama", però un pati dedicat i tot és ...



El "Patio de los Naranjos" té este nom per els sis tarongers que es troben allí. Encara que per a mi el més interessant és la bardissa feta també de tarongers. Mireu el pomell de taronges que hi ha baix del balcó.


I per acabar, jo tot satisfet al "Patio de los gatos" entre unes murcianes, "gitanillas" que diuen per allí. Ei, espere que no haja ningú buscant xiques a la foto, que no estan (i no serà per que no n'hi havia moltes i molt guapes a Còrdova). Les murcianes/gitanillas són eixos geranis que pengen. Xe, mira que no saber això!

4 comentaris:

Belen ha dit...

M'han agradat molt tots els patis,pot ser el dels taronjers i el dels gatetsn els que mes. Fan goig eixes fotos al solet...

Belen ha dit...

I jo que quan estudiva a Valencia vaig intentar criar els geranis eixos que penjen i no vaig tindre gens d'exit... :-( estan preciosos!!

Anònim ha dit...

Els jardins son molt bonics i tenen molta vegetació.
El que jo recorde d'alli, quan vaig estar ja fa molts anys, son uns carrers molt estrets i les cases pintades de blanc, i això sí amb moltíssimes macetes per les faÇanes. Quasi segur que serà el que ens ensenyaras en el pròxim reportatge.

Vicent L. ha dit...

No sé que deuen de posar-los als geranis, però és veritat que ací mateix a Benissa és impossible trobar una cosa així. Què alli no tindran la palometa eixa que se'ls menja a l'estiu?
Solet? 31ºC a Maig. Massa per a la carabassa!
Anonim va ben encaminat.