divendres, 21 de març del 2014

Sedum palmeri.

Quantes plantes (suculentes) diferents hi han a la foto? Preneu-se el vostre temps abans de continuar endavant.

2014_03150002

Dubtes? Mireu des de l’altre costat.

2014_03150001

1-2-3? La resposta correcta, com la majoria haureu encertat, és dos: el Sedum palmeri i un altre Sedum del que ho he aclarit l’espècie de moment, d’aquest sols es veuen les boletes blanques que formen les flors. El primer és el que domina tota la foto, encara que parega que són dos diferents. La veritat és que aquesta suculenta tendix molt a envellir-se i a decaure, a pesar que estiga plantada en un substrat correcte. Motiu pel qual es convenient replantar-la de tant en tant, per a que no tinga l’aspecte tan trist de la foto (la de la corona de la maceta). O simplement deixar-la caure sobre el terra, com en aquest cas on ella amb el poc de pols que va acumulant-se arrelarà vigorosament com si res. 

2014_03150005

Originaria de Mèxic i cultivada per tot el món, té unes inflorescències molt paregudes a les del nostre raïmet de pastor, i és que no poden negar que pertanyen al mateix gènere. I a l’igual que aquest, les fulles, verdes quan estan a l’ombra, poden prendre un color rosat per les vores quan estan a ple sol.

2014_03150008

Vos deixe amb aquesta maceta que vaig plantar de nou l’any passat, el que apunta per baix és un Sedum morganianum, que hauré de canviar de lloc prompte, sí o sí.