dimarts, 14 de desembre del 2010

Cyrtanthus mackenii. De què vas?

El Cyrtanthus mackenii procedix, com la majoria dels membres d'este gènere, de la part Sud d'Africà. Este en concret creix al centre i est de Sud-Àfrica. Al igual que el C. elatus sempre manté les seues fulles verdes, per això cal regar-lo de tant en tant. En quant al Sol, s'adapta bé a qualsevol posició, però preferix una mitja ombra o que li aplegue sols el Sol pel matí. El seu cultiu diuen que és molt fàcil, de fet es reproduïx ràpidament, cosa que no vol dir que hagem de separar-los. Com al seu parent, els agrada estar juntets en la maceta, així florixen més. Existix una gran varietat de colors.

2010_12090002.JPG 
La cosa és que uns florixen al final de la primavera i altres al final de l'estiu. Jo em pensava que este que vaig comprar a Ebay a l'abril era dels primers, i mira, una sorpresa. Resulta que ho fa ara, encara que més que finals d'estiu siga principis d'hivern. S'haurà marejat del viatge? 

2010_12090001.JPG 
Es d'agrair que florisca tan prompte, ja que moltes plantes noten el trasplantament i tarden un o dos anys a fer-ho. Per cert, les flors es veuen grans a la foto, però en realitat el seu diàmetre no supera el d'una moneda de cinc cèntims. Això sí, desprenen un lleuger aroma.

2 comentaris:

de ha dit...

Be avui no diré res. Sols que l´aroma voldria senti-lo, però, sap, eixe el vaig pedrer ja fa temps. Lo de marejar-se del viatge, no ho crec, mes be que el temps esta boig o que la etiqueta estava canviada. Ja saps. Espera. Es veritat es veu molt gran. I no volia dir res.

Vicent L. ha dit...

Gràcies per eixe "no res".
Això del clima és veritat sí, ja vorem com quedem!!