divendres, 15 d’octubre del 2010

Un dia a Cartagena.

Hui m'escape un poc de la temàtica del bloc.

Este dimarts, en vista del mal temps que anunciava per ací a La Marina Alta i amb ganes d'aprofitar el dia festiu, els amics decidirem d'anar a un lloc on trobar el Sol: Cartagena. Uns no havien anat mai, altres de menuts i jo em vaig passar nou mesos allí. Sí, un va fer la mili a la Marina, "com Déu mana", quan ja ningú volia fer-la. Què no ens ho conten!!

Trobe que el més conegut d'allí per a qualsevol és el Submarino Peral. Al que, per cert, han canviat de lloc. Ara pareix que lluïx més i tot. Perdoneu la foto però és que estava pentinant-me.

2010_10120008.JPG

A més hi ha altres coses interessants, com per exemple les esplèndides muralles alçades per Carles III.

2010_10120011.JPG

O la zona de l'Ajuntament vell i el monument als herois de Cavite i Cuba, també vora el port.

2010_10120005.JPG

Pero sense dubte el que li ha donat la vida és el port. Una badia natural protegida per dos muntanyes. Millor dit, la protegien els canyons dels castells que estan dalt de les muntanyes. Una vista des del castell.

2010_10120012.JPG

Això la va fer lloc ideal com a base de la Marina, l'Arsenal de Cartagena. La porta principal

2010_10120026.JPG

i una altra vista des de els castell, són els edificis grocs de la dreta al fons.

2010_10120013.JPG

Ara ja no hi ha tants soldats i la ciutat va canviant cap a un nou model. El turisme, tant el que coneixem nosaltres, el que busca els seus carrers principals amb bones tendes i les terraces del port. Com aquells, entre els que em trobaria jo, que busquen alguna cosa més cultural.

2010_10120014.JPG

El màxim exponent és el Teatre Romà. Descobert fa vint anys i que ara ja es pot visitar.

2010_10120024.JPG

Si hui la reconstrucció parcial ja impressiona, quina seria l'impressió que donaria a les persones d'aquella època una construcció tan magnificent?

2010_10120022.JPG

Hi encara hi ha més coses, però això serà millor que ho descobriu vosaltres mateixos. Vos deixe l'enllaç de Turisme de Cartagena.

6 comentaris:

Belen ha dit...

Molt be!!! Em que amb lo de la mili a la marina. Si jo hagues sigut xic també hauria fet la mili de mariner.Pero millor estem tots sense mili no?

Bernat Banyuls ha dit...

Ei, amic!

Quina sorpresa trobar-te per Cartagena. Jo no recordava que havies fet la "mili" a Cartagena. Jo també, però 18 mesos que es diu prompte!

Jo no sé si pel la síndrome d'Estocolm o quelcom semblant, jo també guarde grans records d'aquella meravellosa ciutat i espere tornar-hi ben aviat ara que m'ho has recordat. Encara que les meues passejades seran per llocs menys turístics, però que encara no he oblidat.

Una abraçada amic.

de ha dit...

No mes en maravilla les fotos que fa eixa camara. No vull dir que qui apreta el boto no te res a veure. Peró la major part del merit es de la camera. Trobe jo.

Vicent L. ha dit...

Ja recuperat de la grip de panxa, que apurat que m'he vist!!, vaig pels vostres comentaris.

@Belen: t'ho hauries passat bé, de veritat. Encara que com diuen tots: és una experiència que ningu oblida, però que pocs recomanarien a un altre.

@Ai Bernat, com oblidar 18 mesos? Jo no sé com estaria la ciutat en la teua época, però ara està prou canviada, almenys el centre comercial (jo 12 anys després ho he notat...)Però ves en compte, que el nucli vell i alguns barris encara són del vell estil (moros, dones de la vida, cares rares...)
I ara amb l'autovia sols en 2 hores i mitja estàs allí.
Una abraçada.

@Vicent: El que tu dius, el mèrit tot de l'automàtic.

Anònim ha dit...

https://sites.google.com/site/deviajesenvia/

Una recopilació de fotos de cartagena.

Vicent L. ha dit...

Ahí està el meu amic Quico fent la seua aportació personal!