dimecres, 17 de febrer del 2010

Podant la Lantana


2010_02140006a.jpg




Febrer és el mes de podar, entre altres, la Lantana (Lantana camara). Procedix de l'Amèrica tropical i en les nostres terres prova de primera, donant flors tot l'estiu i més. Sabíeu que a molts llocs de clima tropical és una planta invasora? Sí, en trobar condicions ideals forma masses impenetrables. Segons diuen al Sud de l'Índia l'anomenen la "plaga comunista" (communist weed) perquè on tu en talles una, dos venen a substituir-la. Açò em recorda allò de l'Hidra.



La de l'esquere ja està acabada i ara vaig per la de la dreta, darrere les fulles de la Chasmanthe floribunda. I com no, l'omnipresent agret.

2010_02140006.JPG

Mentre vaig fent vos comente. A estes, que tenen molta aigua a l'estiu, els deixe sols 3-4 braços principals a ran de terra. I és que creixen molt ràpid, el que m'obliga a donar-los algun repasset amb la tisora a l'estiu. M'agrada deixar-la redoneta, ja que de normal queda prou desgarbada.

Bo, parlant parlant ja està acabat. Una cavadeta, que fins l'any que ve no veurem la terra, i llest.

2010_02140008.JPG

Per si no vos havíeu donat compte, tot este temps ens ha estat vigilant el pit-roig a menys d'un metre. Trobe que està esperant a que acabe per anar a buscar alguna coseta de menjar en al terra remoguda. És un pillet!

2010_02140007.JPG

4 comentaris:

Carla ha dit...

Mira que he desfullat jo floretes d'eixes pels estius quan era menuda...La recorde amb molt de carinyo jo eixa planta i no sabia que es diguera aixina.
I cuidain amb el pit-roig que al pas que va, es farà l'amo del jardí...

Vicent L. ha dit...

És el nom tècnic, no sé si tindrà algun nom més "casolà". Si algú té una idea...
No és que és farà, és que ho és.

Que no hauràs fet tu!

Belen ha dit...

Que pillet i que gracios es! Fica-li alguna molleta de pa no?? Si el pit-roig del teu jardí sabera el restaurant que el tinc montat als pardalets del meu jardí segur que emigrava...

Vicent L. ha dit...

Tinc por de posar res per si venen tots els teulains del veinat i a més de la molleta es menjen les plantes. No seria la primera volta.
Ara que jo li diré que es passe per ahí, quan comence la calor per ací.