dilluns, 26 de gener del 2009

Hippeastrum. Trasplantant.

Si tinguera que fer un "top ten" de les plantes que tinc, sense cap dubte els hippeastrums o amaryllis (nom comercial, però incorrecte) estarien en ell per mèrits propis. Encara que concentren la seua floració en maig-juny, és tan espectacular, que paga la pena esperar un any per a que torne. Per ací, no sentireu mai dir-los es seu nom correcte, més bé parlarem sempre de "cebes". Estes les tenia la meua iaia i jo continue la tradició. Estan prou esteses a Benissa.

2009_01230004.JPG

Sobre la seua les varietats i més cosetes de la seua nomenclatura ja en parlarem més avant. Però el cas és, que per donar una bona floració a la primavera, deuen passar unes 8-12 setmanes a una temperatura no superior a 13ºC. Cosa que ací a la Marina es complix de sobra. Llegireu en molts llibres que cal arrancar-los i guardar-los en un lloc segur tot l'hivern fins la vinguda del bon temps. A les nostres terres açò és innecessari, ja que normalment es tracta de llibres escrits per al Nord d'Europa. Podeu mantenir-los en les seues macetes a l'exterior i solament amb l'aigua de pluja que puguen recollir tindran suficient.

En esta època de descans, és el millor moment per a procedir a separar els grups de bulbs que estiguen massa compactes i fer noves macetes. Aquest any només n'he tocat una, el torn de les altres va ser l'any passat. Normalment solc desfer els grups, però aquest any he canviat de tècnica. He separat només els que estaven a les vores fent pressió sobre la maceta o els que s'amagaven per baix d'altres. El resultat ací el teniu, tres macetes noves: la gran original, una amb tres cebes i una individual (així podré posar-me-la per casa per a que lluïsca). També és important que observeu com es poden reciclar les safates del congelat del super.

2009_01230005.JPG

Powered by Zoundry Raven