dissabte, 11 d’abril del 2009

Silene sp.

El gènere Silene a tota la gent de la Marina ens porta al cap la Silene d'Ifach (Silene hifaciensis). Però ara vos parlaré d´un germana de l'anterior, que també exhibix el característic calze abambollat d'este gènere. Esta espècie no té restriccions de cultiu i va molt bé per formar vores en el jardí o com a agrupació d'individus en maceta. Com a exemple teniu la foto de les freesies, on formaven una vora en el "bancalet" dels rosers.

La seua reproducció és a partir de llavors menudes i negres, que produïx en gran abundància. No tindreu cap problema amb elles, germinen molt bé. Esta anual també pot comportar-se com a bi-anual. Es a dir, pot germinar en hivern/primavera per florir en primavera (anual) o fer-ho a la tardor, on pot ser done una menuda floració, aguantant fins la primavera vinent (bi-anual). Per això cal tenir cura de no arrancar-les en llevar les males herbes, per tenir una bona floració. A l'hivern amb l'aigua de pluja té prou, a la primavera un rec lleuger no li vindrà mal. En maceta és més sensible a la sequera.

Existix una varietat blanca, segurament genèticament recessiva, ja que no sol donar-se molt. Este any no n'he tingut cap. L'any vinent serà. De moment vos deixe amb un primer pla.

2009_03220004.JPG

Powered by Zoundry Raven

1 comentari:

Belen ha dit...

tens un blog molt bonic. Em famolta envetja el clima tan bo que teniu ahi :-)