divendres, 17 d’abril del 2009

Graptopetalum paraguayense.

El Graptopetalum paraguayense és una suculenta originària de Mèxic. Les seues fulles, inicialment d'un color gris i després rosat, s'organitzen en forma de roseta. Estes poden arribar als 15 cm de diàmetre i la tija que les suporta fins els 30 cm. Esta última inicialment creix cap a dalt, però al cap del temps tendirà a penjar als costats de la maceta. Les fulles a la menor manipulació cauran, moltes vegades sense tocar-les, sols en el moviment de la maceta. La floració és en primavera. Les flors són menudes amb puntets blancs i rojos.

2009_03220007.JPG

Com totes les suculentes necessita d'un sol ben drenat, un rec moderat i una posició il·luminada. Encara que es recomana trasplantar-la abans de la floració, no patix si es fa en una altra època de l'any. La reproducció podrem fer-la a partir de rametes que tinguen una o varies rosetes. També es poden utilitzar les fulles. D'estes, en deixar-les sobre el terra, i en unes 4 setmanes, eixirà una nova planta a la base on s'inserixen a la tija.

Esta suculenta em porta bons records. És una de les primeres que recorde haver-hi "palpat". Les tenia la meua iaia a la caseta de Benimarraig (Benissa), allí creixent a la querena d'un marge. Com deu ser, sense tenir cura d'elles. També jugant amb ella vaig comprovar per primera vegada el que he comentat sobre la reproducció a partir de fulles. Hui encara em pareix una cosa fascinant.

2009_03220009.JPG

Powered by Zoundry Raven