dilluns, 4 de juliol del 2011

Euphorbia flanaganii. Second Round.

Esta Euphorbia "Cap de Medusa" és tota una sorpresa. Si fa dos mesos floria l'ull central, vegeu l'entrada ací, ara (en un "second round") és el torn dels braços laterals. Si en aquell moment ja em va agradar, ara ja ha passat a convertir-se en una de les meues preferides. Realment vaig de sorpresa en sorpresa. Quina sort d'haver-la trobada!

2011_07030002.JPG

L'única tasca pendent ara és intentar reproduir-la a partir del bracets laterals, açò hi ha que fer-ho créixer!

Nota mitològica: això de Medusa li ve, no per l'ésser marí, sinó per la mitologia grega. Esta va ser una de les tres Gorgones, que tenia en lloc de cabells serps (càstig de la deessa Atenea per haver profanat el seu temple), amb el poder de convertir en pedra a tot aquell que la mirara. Va ser morta, amb l'ajuda d'un escut que li servia d'espill, per Perseu. Segur que ho recordareu d'alguna pel·lícula. Esta per sort no torna en pedra a ningú.

3 comentaris:

de ha dit...

No deixa de pedra, perque ja som tots de pedra.A vore cosi, tens la sort de tindre algunes rarees del regne vegetal. Tal volta podriem fer una col-lecio del regne animal, Amb la cantitat que hi han i la teu facilitat, menut blog que no podriem
tindre. Filmacio inclosa de la productora Marro´s Cinematograf Dependent. (Dependent dels diners i de les autoritats que pugeren ser retratades). Xorradeta nocturna abstenica, que conste, mes que res es un dir per dir, un parler per parler, vaja, no callar encara que no tinga res a dir. Als seguidors del meu cosi, dir-los que tenen un bon gust. Bona nit.

CrisB ha dit...

Que linda está Vincent! una suerte mismo la haberes encontrado:-) Tambien está entre mis Euphorbia favoritas...viste la mia? Tambien se llenó de flores, pero es bien más pequenita que la tuya...bueno son dos pequenas plantas que se formaran a partir de uns esquejes, pero solo una está floreciendo...
Un saludo

Vicent L. ha dit...

@Vicent: de pedra tots i alguns dels animals que van per ahí encara més. Hi ha una fauna!!

@Cris: hemos tenido la suerte los dos de encontrarla. No me pensaba nunca que se portara tan bien al florecer.