dijous, 30 de juny del 2011

Graptopetalum bellum.

El Graptopetalum bellum no és que siga molt ràpid florint. Si a l'Abril és quan pareixia que volia començar a fer-ho, no ha sigut fins a estes últimes setmanes que s'ha decidit. No de colp, sinó lentament una darrere l'altra.

2011_06150016.JPG

Va ser descobert el 1972 en regions muntanyoses a l'oest de Mèxic (Xihuahua i Sonora), cap els 1600 m en tallats de la roca amb una exposició solar moderada.

2011_06210010.JPG

Com ja es veu es tracta d'una suculenta amb rosetes aplanades d'uns 10 cm de diàmetre, formades per fulles de color gris o bronze. Les flors, que són les més grans i colorades de a família Crassulaceae amb els seus 2,5 cm. de diàmetre, apareixen entre Maig i Juliol al sobre d'una inflorescència d'uns 10 cm. Cada flor té cinc pètals que li donen forma d'estrela, d'un color entre el rosa fosc i el roig, els estams són rosa amb anteres blanques.

2011_06210008.JPG

Pel que fa al seu cultiu, com ja s'ha comentat abans necessita més ombra que la resta la seua família i un sol lleuger i porós amb un bon drenatge. La fertilització sols es farà a l'època de creixement. Per florir en primavera necessita d'almenys un més a l'hivern per baix dels 15 ºC. Cal anar amb compte, perquè per baix dels 5 ºC pot gelar-se. A més cal disminuir molt el rec en baixar les temperatures, o podem perdre la planta. Es pot reproduir a partir de fulles, rosetes i llavors. (Tota esta descripció està treta de la Wiki anglesa i francesa)

2 comentaris:

Carla ha dit...

Quanta novetat este any...la blanca de l'altre dia era xula però estes també són super guapetes..però em sembla a mi q estes flors deuen tindre poc aguant no? pq seria una gràcia q duraren..

Vicent L. ha dit...

Duren prou, no penses, com van obrint-se una a una, i acumulant-se a les altres, porten més d'un més donant color a casa.