dilluns, 11 d’octubre del 2010

Begónia Ala d'angel

La begónia "Ala d'àngel" rep este nom per la similitud de les seues fulles a un ala. Estes són d'un verd fosc amb punts blanc-argentats i amb un envés rogenc. Es disposen en llargues tiges (són les cane begonias que diuen els americans).

2010_10020032.JPG

Esta varietat sols florix una volta a l'any, o siga que si no la tractes bé res de res. També és veritat que el millor d'ella no són les flors, sinó les fulles; com en una gran part d'este gènere. Un detall de les flors vistes des de baix (una vista un poc irreal tant pel zoom de la càmera, com pel fet que normalment es miren de costat).

2010_10020031.JPG

El cas és que esta és el primer any que ho fa. Ja que, un any perquè era menuda, l'altre es va gelar i l'altre per falta de llum, encara no havia florit mai. Però bé, sense dubte el millor la verdor. Ui, si fins i tot estes dos ja estan en posició, sols els falta l'angelet al mig.

2010_10020033.JPG

I per si algú té algun dubte sobre les plantes que l'envolten. A l'esquerre una begònia de fulles dentades (també de floració única) i a la dreta un/-a ... (gràcies a la xarxa que ens ho aclarix quasi tot) Syngonium podophyllum, una enfiladissa d'interior.

Powered by Zoundry Raven

2 comentaris:

de ha dit...

Peró, eixa floració es d´ara?. Que florix a la tardor?
Che, les tens totes.
I molta marxa ahir dia de pont, com vaig veure.

Vicent L. ha dit...

Si vols que et diga la veritat, fan el que volen!!
Marxa no en falta, el dilluns al "curro" amb marxa. I el dimarts de marxa a Cartagena, a recordar vells temps. Qui dona més!