dimarts, 21 d’octubre del 2014

Sedum telephium, canvi de maceta.


A totes les plantes els ve bé un canvi de maceta, però a algunes més que a altres. Es dona el cas en el que per molt gran que la poseu la planta no creixerà més i damunt es veurà ridícula de tan menuda com pareixerà.
No és aquest el cas del Sedum telephium. Si fa uns anys tan sols feia dos miserables floretes, després de posar-lo en una bona maceta, en la que ja havia provat altres plantes sense pena ni glòria, ho ha fet espectacularment. Primer amb tons blanquinosos per passar del rosat al roig fosc, quasi rovellat al final diria jo.


I el que és més important, donant una nota de verdor tot l'estiu amb un mínim consum d'aigua. Recordeu, a més, que a l'hivern es troba en repòs.
No em direu que, mirant-lo pel costat que vulgueu, no sembla que esteu contemplant una mena de castell de focs d'artifici, amb boles de color roig succeint-se una darrere l'altra.



4 comentaris:

Maria Dolores ha dit...

Lo tienes precioso.
¿Cómo van tus calas esas del centro rosado?
Un saludo.

Vicent L. ha dit...

La verdad, mal. Porque en vez de crecer en invierno és más de verano, cuando en teoria no deberia ser así.
Ha pasado a mejor vida. No ha soportado el calor y la falta de todo el riego que necesitaba.
Una lástima.

Saludos.

Maria Dolores ha dit...

Yo tengo la Zantedeschia aethiopica Green Goddess y no va tampoco demasiado lanzada. Deben de ser más delicadas que la clásica blanca.
Una pena que la hayas perdido.
Un saludo.
María Dolores.

Vicent L. ha dit...

Sí una pena.
La Green Goddess es verdad que no es tan "potente" como la blanca, pero al crecer en invierno no sufre tanto. Además, y seguro que tiene que ver, aunque la tengo plantada en tierra recibe toda el agua de un tejado, o sea que sed no pasa.

!Feliz Navidad!