dissabte, 9 d’agost del 2014

Arge rosae. Vespa del roser.

M'ha costat fer-me amb ella però al final ha caigut. Ací en la foto teniu a la culpable de que els rosers no puguen lluir les fulles sanes cap estiu, la vespa del roser (Arge rosae). Pillada descansant després d'haver fet una bona posta d'ous.


Els adults apareixen en primavera i després d'aparellar-se les femelles fan la primera posta en una llarga fila incisa en la tija del roser, sempre sobre ulls tendres o un poc més avall de la base de les flors, una mitja de vint ous. En eclosionar, les orugues es s'alimentaran de les fulles fins deixar la planta pelada. És en eixe moment, arribades a la mida adulta és quan es deixaran caure a terra per pupar i donar lloc a una nova generació. Tot i això si no baixen les temperatures, ja que en eixe moment es soterraran per hibernar fins la tornada de la primavera.

4 comentaris:

Dorisalon ha dit...

Gracies Vicent, ara ja se que els hi passa als meus rosers. Una abraçada

Vicent Ibañez Mas ha dit...

Per fi. Ja feia temps que del blog, no res ...... Les festes. Bo, no sabia de la vespa eixa, mala llet. Tan bonic un tall fresc de roser. Enguany la diná sera mes avant. Ja vorem cuant, pero no la perdone.

Maria Dolores ha dit...

Este año apenas he tenido, unas dos como mucho. Los dos años anteriores tuve bastantes. Creo recordar que cuando les da el sol a los rosales, están estos insectos lentos en reflejos. Los cogía con facilidad y me los cargaba.
¡Un saludo!

Vicent L. ha dit...

De res Dori, a mi també em va costar aclarir d'on venien.
Cosinet, que vaig a dir-te, la vida. El plat sempre el tindràs preparat.
La verdad Maria Dolores es que por aquí tampoco es que se hayan visto muchas este verano. ¿Habrá sido por la sequia que hemos tenido?
A mi me gusta más utilizar el insecticida, pero para gustos...
Saludos a todos.