dilluns, 24 de maig del 2010

Corona

Molts cactus del gènere Mammillaria tenen la curiosa costum de florir formant una corona.

2010_05230003.JPG

Com podeu comprovar la corona va pujant cap a dalt, els substituts ja estan preparats. Per si algú té algun dubte una vista des de dalt.

2010_05230004.JPG

Ah, segur que hi algú que està pensant "mammilla..", "mammilla..". Sí la cosa va per ahí, el nom del gènere deriva del llatí mamilla, o siga mamella o mugró, ja que les espines (disposades radialment) no estan sobre costelles com en la majoria de cactus, sinó sobre tubercles cònics semblants a un mugronet. Les flors naixen a la base d'estos.

Hui el missatge ha acaba un poc "verd". Però, no és el bloc de jardineria? Quin color millor que el verd.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, Vicent: Per el que veig la "cactusería" és una miqueta "marginal" al teu blog. Com et dic a un altre messatge, soc de Dènia i molt aficcionat als cactus -sense animo de voler fardar, en tinc vora a dos mil- Em dedique a cultivar-los des de llavors i acostumava a anar a Cheste, Murcia, El Ejido...etc.
Desprès dáquesta introducciò, simplement dir.te que si t' interesen els cactus puc donarten uns quants. A mi últimamente se m'ha despertat l'interés per les bulboses (des de que vaig vore el jardí de lliris que n'hi ha a Pinos, prop de Bernia).
Per acabar, dir-te que m'agradat el que he vist del teu blog.
Salut
Amarc

Vicent L. ha dit...

Amb dos mil exemplars a casa pots fardar ben agust. Ojalà tinguera jo lloc per tenir tanta cosa.
La veritat és que, encara que els meus interesos van basculant, sempre he sigut més de suculentes i bulboses. A cadascú li pega per una cosa.
Estaria bé, ja parlarem, quedar un dia i vore tota eixa colecció teua. Si t'interessa alguna cosa d'ací no dubtes a dir-ho.
Pregunta: La teua col·lecció/jardí de cactus va eixir a una revista alemana d'estes que es repartixen per ací a la Costa Blanca?

Salut.

Amarc ha dit...

Perdona que no t'haja contestat avans,pero encara no m'he fet a la retórica del blogg.
Respecte a la teua pregunta sobre la colecciò a una revista alemana, no. Soc gens conegut- De fet estic jubilat i els cactus son una forma d'obligar-me a estar per fora el jardí i a mourem.
Lo de fer una visita, estic a la teua disposiciò. Quand vullgues em fas una telefonada i quedem.
Si no vols cactus també tinc un montò de succulentes a la teua disposiciò.
(Còm puc donarte en privat el nº de telefon? He estat buscant per el bloc el teu -e-mail però no el trobe. Tú tens la meua adrssa, escriu-me(.

Salut
Amarc

Vicent L. ha dit...

La teua adreça a mi no m'aplega, coses dels blocs.
Si vols deixar el telèfon o el correu electrònic, escriu-los en un missatge ací mateix. No patisques, no es publiquen automàticament, jo en revisar el correu ja ho veig tot en privat.

Bon cap de setmana.