dijous, 29 d’octubre del 2009

Aster novi-belgii. Ramo hecho.

Primer que tot dir que les fotos són de fa uns quinze dies. Ara ja no li'n quedarà cap, però com que ja les tenia fetes, les pose.

Esteu veient un Aster novi-belgii, o com es diu per ací, un "Ramo hecho". El nom té fàcil explicació, al mirar la foto. Només cal tallar unes rametes i ja tenim un ramell ben bonic fet. Així de ràpid.

2009_10040022.JPG

Es tracta d'una planta perenne, però això sí, de creixement primavera-tardor. A l'hivern es perd i queda només un rizoma baix terra. Amb les primeres calors torna a créixer. Necessita poc manteniment: regar de tant en tant a l'estiu i una posició més o menys il·luminada. Un consell, normalment al florir té tendència a doblar-se, no pot aguantar el pes, per això tinc costum de lligar-les totes amb un fil a un suport. I el que és més important, que sàpiga jo, no li conec cap plaga que l'ataque.

Estes són plantes de caseta d'eixes d'abans, me la va donar la meua veïna Maria de Sant Jaume (la mateixa de les freesies). I per acabar, les seues flors són molt agradables a les abelles, sempre en veureu rondant-la. Com esta que teniu ací.

2009_10040023.JPG

4 comentaris:

Belen ha dit...

Son precioses Vicent. Quina cantitat de flors...

Vicent L. ha dit...

Sí que és veritat, són menudetes però en estar tan juntes donen molt de color.

Carla ha dit...

Jo també les trobe molt guapetes! Són com margarites menudetes, no? I els crisantems, encara no estan a punt?

Vicent L. ha dit...

Sí, molt menudetes i juntetes.
No patistuques pels crisantems, la setmana que vé ací estaran sense falta.