dijous, 21 de maig del 2009

Hippeastrum. Susan i Boumans

Resulta que me'n vaig de cap de setmana a Dénia i em trobe allí amb Susan i Boumans. No, no es tracta de cap parella d'estrangers. Són dos Hippeastrums que tenia allí i que no pensava floririen tan prompte.

Així que vos presente a Susan. El nom li ve donat per el creador de l'híbrid, un holandés com no. Fou creat en 1980 i com podeu veure és de color rosa. L'únic d'este color que tinc.

2009_05170008.JPG

I ara a Boumans, millor dit el del senyor Boumans. El nom real no el sé, però com que el veí holandés que me'l va donar li deien així, així s'ha quedat. Este és el primer any que ha florit, ja que me'l va donar menut.

2009_05170009.JPG

Powered by Zoundry Raven

6 comentaris:

Belen ha dit...

Tu saps com es reprodueixen aquestes flors??? Ara mateix m'agradira estar en Denia....ay quina morrinha de mar que tinc. A estat graciaos aixo de Susan...al princioi jo si he pensat que eren amics teus ;-)

Carla ha dit...

Són molt guapets!, sobretot el color tant fort que té Susan crida molt l'atenció.
Llàstima que estes flors no solen durar molts dies, veritat?

Vicent L. ha dit...

Sí, sols solen durar una setmana. Però com que cada vara en porta 4-5 i cada ceba pot fer-ne 2 o 3. Tens tot el més de maig amb flors.
Reproducció, per fillets que li eixen a la base. O vols dir cultiu?

Vicent L. ha dit...

Ai la mar! Este cap de setmana vullc fer el primer banyet de peus. M'enrecordarè de tu, Belen. Je,je,je.

Belen ha dit...

Vols dir que ja fa temps per banyar-se??? Va, enrecordat de mi eh?.Volia dir que que s'ha de fer per multiplicar les plantes...

Vicent L. ha dit...

Per multiplicar-les el més fàcil és esperar a que es forme una cebeta a la base de la ceba "mare" i quan siga gran separar-la. Així tindràs un clon de la gran.
Si intentes fer-ho per llavors tardaràs uns 5 anys en tenir un adult, i veste'n tu a saber com serà la flor. Igual està bé o igual no.
Banyar-se, ja fa temps que hi ha gent que es banya. Per al meu gust trobe que encara estarà un poc gelada. Però igual arribe i m'anime. Ja et diré.