dijous, 19 de febrer del 2009

Chasmanthe floribunda. Cobra lily.

No sé si esta planta tindrà algun nom popular en les postres terres. Però, com podeu comprovar al títol, sí que en té en anglés. Este fa referència a la disposició dels botons florals sobre la tija, que fan que s'assemble a la cua d'una serp.


2009_02080002.JPG


La C. floribunda pertany a la família de les iridàcies i és originaria de Sud-àfrica. Més concretament de la Regió del Cap i voltants. És una bulbosa de creixement hivernal.

Tenint en compte que les seues fulles poden superar el metre d'altura i que les tiges florals poden afegir-li un altre metre, fa que esta planta sempre cride l'atenció en qualsevol jardí. Les flors d'un color roig ataronjat es disposen en dos files oposades, donant a la planta una aparença elegant, fins i tot després de florir. Esta té lloc a partir de gener.

És fàcil de cultivar i ideal per a un jardí mediterrani. Creixeran en qualsevol terreny, amb preferència per sols argilosos (loamy). Responen bé a l'adobament i a l'aigua. Encara que jo personalment mai els en proporcione directament. Es nodrixen del que reben les plantes veïnes i de l'aigua de pluja. I com podeu comprovar, no fan molta cara de patiment.

Una cosa important a tenir en compte és que tenen un cert caràcter invasiu. Perquè tenen pocs requeriments i el seus corms es dividixen en dos després de cada temporada. Per això mateix cal "alleugerir" el grups al cap d'uns anys, i tenir compte d'on plantem i tirem el corms que ens han sobrat.

2009_02080001.JPG

Powered by Zoundry Raven