dijous, 30 d’octubre del 2008

Presentació des de Benissa.

Amb un poc de retard, ja que fa prop d'un més que ja he tornat de Dénia a Benissa, passe a contar-vos un poc del lloc on passe bons ratets amb les meues plantes la resta de l'any.
Benissa (38º 42' 54'' N, 0º 03' 00'' E), situada a 250 metres sobre el nivell del mar, gaudeix també d'un clima mediterrani (
-->T=16.3 ºC, P=592.2 mm).
 
La major part de totes les tinc en el terrat. Ara li diuen "solarium" a alguns llocs, queda més fi, però al cap i a la fi no han inventat res. A la majoria d'estos pobles ja els gaudia des de feia anys. El cas es per la seua orientació SE pateix una forta insolació, cosa que vé bé a l'hivern, però que a l'estiu es complicada de dur. Fins i tot tinc que posar una ombra per protegir les macetes mes delicades. Totes estes raons han fet que poc a poc anem triant les plantes per la seua resistència a l'estiu i a l'insolació. A les fotos podeu vore, així per damunt, les "cebes" de la meua iaia (Hippeastrum xjohnsonii i H. Mead strain), el germiner (Jasminum grandiflorum) i les clavellineres (Dianthus). Res de l'altre mon però prou per entretindre'm. Dins de casa també hi ha alguna cosa, però com que hi ha poca luminositat tinc que rotar-les freqüentment. També tindrem tens de parlar-ne.